Baileys

750 ml room (40% vet)
200 ml Ierse whisky
1 theelepel instant koffiepoeder
1,5 theelepel cacaopoeder
zoetstof naar smaak (± half natrena dopje)
1 theelepel vanille-extract
1 theelepel amandelextract
Mix het cacaopoeder, het koffiepoeder en de zoetstof in een kleine kom. Doe er dan genoeg whisky bij om een glad papje te krijgen.
Doe de room in een pan en laat op een klein vuurtje inkoken voor 3/4. Laten afkoelen tot kamertemperatuur.
Voeg de room, de overgebleven whisky en het cacao-/koffiemengsel bij elkaar tot een glad papje.
Je kan dit blijkbaar tot 2 weken in je koelkast bewaren en het blijkt niet te onderscheiden van echte Baileys.
(recept van Low-Carb_in_UK)

Dit bericht is geplaatst in Dranken, Moeilijkheid 1 ster *. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *