Bitterballen

YES! Het is me gelukt lowcarb bitterballen te maken, nu zal al met al het aantal KH best nog hoog zijn maar toch, het is beter dan met echte bloem en paneermeel.

 

 

 

 

Ingrediƫnten:

  • 100 gram rundvlees (ik neem meestal het restje ‘draadjesvlees’ dat over is)
  • 4 eetlepels Atkins baking mix
  • 30 gr roomboter
  • 2,5 dl mengsel van water en slagroom (half om half)
  • 3 lowcarb boterhammen
  • 1 ei
  • maggi
  • nootmuskaat
  • peper/zout

Toast de 3 boterhammen in de oven totdat je ze goed kan verpulveren tot paneermeel.
Snij gare het vlees klein.
Smelt de boter in een pan en voeg daarna de bake mix toe tot een papje. Meng hier beetje bij beetje het room/water mengsel en laat het een papje worden. Meng het gesneden vlees er door en maak op smaak met peper, zout, maggi en nootmuskaat. Laat alles goed afkoelen in de koelkast.

Zodra het mengsel koud is zal het dikker zijn en goed tot ballen te rollen. Klop een ei in een soepbord los en doe in een ander bord de zelfgemaakte paneermeel. Haal de ballen door wat bake mix, dan het ei en dan de paneermeel. Hierna kan je ze frituren, eet smakelijk!

Dit bericht is geplaatst in Moeilijkheid 2 sterren **, Snacks. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *