Kaaskroketjes

Gisteravond had ik een geweldige zin in kaaskroketjes en omdat die nu eenmaal niet lowcarb te koop zijn besloot ik te beginnen aan een experiment. Het is jammerlijk mislukt, de korst bleef taai en de vulling ging schiften na opwarmen.

Wat deed ik? Een mengsel maken van room/water en kaas. Bij gebrek aan beter gebruikte ik een mengsel van oude schapenkaas en jonge kaas en dat heb ik gesmolten in 200ml room/water. Daarna heb ik dit geheel gebonden met johannesbroodpitmeel. Af laten koelen en kroketjes van gedraaid die ik 2x door ei en amandelpoeder gehaald heb.

Eenmaal in de frituurpan ging de korst op de kop van de kroketjes kapot en liep de vulling er uit. Waarschijnlijk heb ik de koppen van de kroketjes niet goed bedekt met amandelpoeder dus eigen schuld. De vulling van de niet helemaal lege kroketjes was gaan schiften. Waarschijnlijk moet ik een ander bindmiddel gebruiken, ik ga er verder aan werken maar ideeën zijn welkom!

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, Snacks. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *